Bronnen/Personenregister

BRONNEN

 • Briel, Robert e.a., De stemmen van de Noordzee, Veronica Uitgeverij, 1994
 • Briel, Robert, Tien jaar wat jij wil, Radio 538, 2002
 • Contant, Peter, De tv-oorlog, Kosmos-z&k, 2000
 • Out, Rob, Veronica één jaar later, De beuk d’r in, 1975
 • Reijden, Joop van der, Van Leids laken tot Gooise matras, Aspekt, 2006
 • Snijders, Arjan, Rap van fortuin, Broadcast Books, 1997
 • Vries, Peter R. De, Veronica 25 jaar toonaangevend
 • Zand Scholten, Frans van der Beek en Berry, Veronica speelbal van de golven
 • Zanten, Gerth van, Veronica saga
 • De Veronica-Story archieven
 • 35 jaargangen van het Veronica Magazine
 • Alle Nederlandse kranten en tijdschriften die veelvuldig over Veronica hebben gepubliceerd, met speciale dank aan Broadcast Magazine.

PERSONENREGISTER

Abraham, Vader (alias van Pierre Kartner) Adriani, Marc Adrichem, Peter Akker, Dolly van den Ancona, Hedy d’ Angel, Simone Ariola, Dick Baarn, Jeroen van Baars, Kees Bakker, Joost Bakker, Michael Barend, Frits Barendse, Barend Bart (Spring in ’t Veld), winnaar BB Bas, Kees van der Bauer, Frans Bazuin, Bart Becker, Eddy Beek, Frans van der Beelen, Giel Beers, Beertje van Bemboom, Willem Benkhard, Marijke Bentveld, Menno Berends, Allard Berg, Gert Bergenhenegouwen, Jos Berk, Tony Berkel, Michiel Berloo, Mieke van Berlusconi, Silvio Biggelaar, Maarten van den

Bijl, Hans Bik, Nico Bisschop, Ron Boelen, Vivian Boer, Herman Pieter de Boer, Rob de Boer, Sacha de Boermans, Huib Bois, Bea de Bom, Frits Bonita, Anita Boots, Paul Bordewijk, Caroline Bordewijk, Wout Borsato, Marco Bos, Jim Bouman, Ad(je) Bousema, Sipke Jan Bouwman, Mies Bouterse, Desi Bovenlander, Els Braak, Ted de Brakel, Govert van Bral, Sjaak Brandsteder, Ron Brard, Patty Bree, Peter Breukelen, Hans van Briel, Robert Brink, Jos Brink, Robert ten Brinkman, Elco Brinks, Paul Broek, Quinty van den

Brugman, Mariette Bruins, Jan Buch, Boudewijn Buch, Menno Budie, Henny Cerfontaine, Uunco Collins, Tom Contant, Peter Corbijn, Kiki Corton, Eric Cox, Patrick Curly, Alexander Curry, Adam Daalmeijer, Joop Daas, Cees den Dagelet, Tatum Dam, Marcel van Damiano, Felice Deckers, Daphne Datchler, Clark Deelder, Jules Dekker, Pauline Dekker, Piet Dekkers, Marjolein Dennis, presentator van Kink TV Dessing, Floortje Diepen, Wessel van Diergaarde, Edwin Dijk, Ko van Dijk, Maarten van Dijk, Wendy van Dix, Francis Dommering, Egbert Doorn, Gene van Doorn, (minister) Harry van Dorp, Henk van Dorresteijn, Jan Douwe, Egbert (pseudoniem van Rob Out Draaijer, Joost den (alias van Willem van Kooten) Driel, Toon van Drillich, Laurens Dubois, Willem Duin, André van Duller, Esther Duyn, Willem


Duys, Willem Eck, Ellen van Eck, Nienke van Ederveen, Arjan Egbers, Tom Eijbers, Hetty Eijken, Frank Ekkel, Daan Ekkel, Willem Eksteen, Maja Elskamp, Hilbert Emans, Hans Emmenes, Viola Holt-van Ende, Joop van den Erven Dorens, Beau van Eshuijs, Margriet Evers, Edwin Faber, Jasper Faber, Peter Feller, Robert Frakkers, Freddy Frakkers, Michiel Frequin, Willibrord Froger, René Fröhlich, Sjors Gaaikema, Seth Gardeniers, Til Geersing, Bauke Gelder, Jack van Gelderen, Hugo van Geleick, Juul Gerritsen, Kees Geurtsen, Aart Glorie, Unico Goes, Wouter van der Gogh, Theo van Golstijn, Jip Goossen, Myrna Goot, Leo van der Gooyer, Rijk de Gordon Graaf, Claudia de Graaf, Dick van der Graaf, Nancy de Graaff, Bart de

Graaff, Mirjam de Grave, Rob de Grolleman, Arjen Groot, Paul Haag, Stan Hagens, Pieter Jan Hammelburg, Bernard Harding, Lex Hartmans, Heleen Hartog, Wiebe Havinga, Elsemieke Hay, Barry Haye, Mylène de la Hayen, Rik van Hazes, André Heemskerk, Samy van Heertje, Raoul Heijnerman, Dave Hendriks, Ruud Hengst, Reinhard Lodewijk den (alias van Lex Harding) Herrema, Tiede Herselman, Jan Herselman, Willem Hert, Bolle Heutink, Marisa Hillebrand, Joris Hoebee, Dennis Hofstede, Peter Hofstra, Ilona Holdon, John (alias van Adam Curry) Holland, Jaap Henk Holland, Peter Hollegie, Hans Holt-van Emmenes, Viola Holte, Marcel ten Hond, Maurice de Hoogendoorn, Peter Hoogesteijn, Jan Hoop, Jan de Hopstaken, Marcoen Horst, Christine van der Hout, Bart in ’t Hout, Bas van Houwer, Rob

Hughes, Barry Huisman, Henny Huizinga, Felix Hulscher, Mariska Iersel, Kas van Immers, Tim Inbar, Ralph Inkel, Jeroen van Jager, Peter de Jelgersma, Peter Jensen, Robert Jong, Bob de Jong, Jennifer de Jong, Marijke de Jonker, Rudi Jurgens, Norbert Kamperveen, Adré Kamperveen, Johnny Kartner, Pierre (alias Vader Abraham) Kater, Jente Kelder, Jort Kelder, Peter Kentie, Dave Keuker, Freda Keur, Eddy Keyl, Catherine Kicken, Patrick Kijk in de Vegte, Jeroen Klashorst, Peter Klein Essink, Marc Klemann, Susanne Klijn, Corné Klijn, Judith de Klomp, Henk Kloosterman, Dick Koelewijn, Peter Kolck, Diana van Komproe, Howard Koning, Diane de Kooijmans, Roeland Koot, Stephan Kooten, Willem van Kraay jr., Hans Krabbé, Martijn Kramer, Harry


Kristel, presentatrice van Kink TV en VHQ Kroeske, Jan Douwe Kroeske, Sieb Krom, Jocques de Kroonbergs, Michael Kuipers, Peter La Lau, Pernille Laak, Wim ter Lagarde, Alfred Lammers, George Langenberg, Arend Lathouwers, Ton Leeuw, Paul de Leeuwen, Bart van Leeuwen, Cees van Lenferink, Jan Lensink, Diane Lepper, Ariane de Levering, Saskia Liebrand, Ben Lijser, Vincent de Linders, Michiel Louw, André van der Lubbers, Ruud Lugt, Dries Lugt, Paul van der Luikinga, Will Luns, Joseph Maas, Hilde Maasland, Bridget Maat, Ferry Mario de Pizzaman Meekren, Jaap van Meer de Walcheren, Willem van der Meijer, Rients Mental Theo Metsers III, Hugo Meurders, Felix Miert, Karel van Minderop, Henri Mioch, René Mol sr., John de Mol, John de Mol, Linda de Mol, Olav

Molet, Iris de Moll, Jorinde Mondt, Hans Montagne, Chiel Morriën, Jan Mouwe, Henk Mühren, Arnold Mulder, Ferry Mulder, Tom (alias Klaas Vaak) Murdoch, Rupert Mustert, George Nabuurs, Theo (alias Mental Theo) Nagel, Jan Nicole, Nicky Nieland, Jack Nieman, Rick Nijpels, Ed Nijs, Rob de Niterink, Tosca Nooij, Tineke de Nuis, Aad Ooijen, Geert van Oosterhout, Chimène van Oosterman, René Otte, Hans Out, Marion Out, Rob (alias Egbert Douwe) Ouwehand, Edwin Oversier, Kees Paay, Patricia Pagano, Rolph Patist, Co Pauw, Jeroen Peeters, Bart Pepersraten, Toine van Pielstroom, Cindy Pilarczyk, Michael Planken, Ton Ploeg, Rik van der Pol, Gea van der Polman, Marcus Popma, Geert Porsius, Pieter Postema, Koos Praag, Chiel van

Putten, Wim van Rademakers, Jef Reemer, Sandra Reijden, Joop van der Reijden, Joppe van der Remmers, Henri Rens, Peter Jan Riemersma, Greta Rietbroek, Tonnie Rob en Nico (van Eigen Huis & Tuin) Römer, Bart Römer, Paul Romijn, Rick Rooij, Luc van Rook, Danny Roos, Govert de Rooschen, mr A.B. Ruiters, Leontine Ruud, knuffel uit Big Brother Ruyer, Dennis Sabine, uit Big Brother Salverda, Feike Samuël, Julia Santegoeds, Evert Sauer, Derk Sauer, Derk Saverman, Gijs Sazias, Léonie Schiffers, Hans Schijf, Angela Schilperoort, Kees Schippers, Corine Schmidt, Annie M.G. Schopman, Maria Schouten, Tineke Schrijver, Loretta Schuiten, Peter Schumacher, Owen Schuurman, Birgit Schuurman, Katja Sibbel, Hans Siebelink, Fred Siezen, Harmen Simic, Tatjana Slijngaard, Ray


Sloan, Harry Sluyter, Monique Smeets, Mart Smit, Eric Smith, Anna Nicole Smulders, Edwin Snijders, Arjan Snoeijer, Roland Soer, Jeroen Someren, Rob van Spaak, Bob Spaan, Henk Spits, Frits Stakenburg, Marc Stapel, Huub Starink, Mike Staverman, Gijs Steeman, Jan Steijn, Cees van Stenders, Rob Stevens, Alexander Stokkink, Theo Stokvis, René Swartjes, Ad Sweering, Ronald Tack, Sylvain Teekamp, Peter Tellingen, Piet van Tensen, Caroline Terlingen, Henk Thomas, Manon Thyes, Freddy Tillieux, Patrick Timmer, Frank Timmer, Gerard Titulaer, Chriet Toet, Barend Togt, Hans van der Tol, Jantien van Torringa, Krijn Trigt, Annette van Trip, Rob Trustfull, Quinty Tulen, Maarten Turner, Ted

Uyl, Joop den Vaak, Klaas (alias van Tom Mulder) Valcke, Serge Henri Valk, Ad Vasseur, Paul Veen, Babette van Veen, Hans van der Veen, Jan van Veenstra, Menno Veenstra, Michiel Veer, Bert van der Veer, (EO-dominee) Arie van der Veerkamp, Coby Veerman, Piet Velthuysen, Rick van Verbaan, Georgina Verdonschot, Leon Vermeegen, Harry Vermeulen, Bram Verweij, Bull Verweij, Dirk Verweij, Jaap Visser, Ilona Visser, Willem Voigt, Eric Volder, Martin Vonk, Gerro Vos, Tineke Vries, Edwin de Vries, Fabienne de Vries, Jan de Vries, Meta de Vries, Peter R. de Walraven, Simone Wanten, Wendy van West, Albert Westerloo, Fons van Wiegel, Hans Wiegel, Simone Wielaert, Jeroen Wijers, (minister) Hans Wijk, Gerard van Wijnand, presentator van Kink TV en VHQ Wijngaard, Henk Wild, Ruud de

Willem, stille, uit Big Brother Witzier, Anita Woerd, Karel van der Wolffensperger, Gerrit Jan Wouters, Rolf Zalm, Renate van de Zand Scholten, Barry Zanten, Gerth van Zegers, Chris Zijl, Joop van Zijtveld, Cees van Zoëy, Eddy Zwart, Erik de